Mèxic, país d'oportunitats :: News :: Port Barcelona
Tornar a totes les notícies

Mèxic, país d'oportunitats

Mèxic és actualment un país en creixement: s’ha consolidat com una economia estable i amb un alt nivell de desenvolupament, com ho demostren els percentatges dels seus sectors -serveis (63,5%), indústria (32,6%) i agricultura (3,9%)-; té una posició geogràfica privilegiada, com a porta d’entrada comercial als Estats Units, com a centre de distribució pel Carib i Iberoamèrica (amb 45 tractats de lliure comerç signats amb els diferents països de la regió); i és un mercat de 115 milions d’habitants que ofereix grans oportunitats a les empreses importadores i exportadores i a les que plantegen una implantació a llarg termini, amb una administració orientada a facilitar els negocis.  

 

El Port de Barcelona organitza una missió empresarial multisectorial a Mèxic del 4 a l’11 d’octubre del 2014 que visitarà la capital, Mèxic DF, i Veracruz, un dels principals ports del vessant Atlàntic. La missió està orientada a importadors i/o exportadors, especialment empreses manufactureres i de serveis interessades en iniciar negocis al país americà, i a operadors logístics i portuaris (transitaris, consignataris, armadors, operadors logístics i terminals) que tenen l’objectiu d’oferir els seus serveis de comerç internacional i trobar corresponsals a Mèxic.

 

Seminaris tècnics

 

El programa de la missió comercial, que preveu aplegar uns 60 empresaris, inclou diferents seminaris tècnics i sectorials per donar resposta als diferents interessos que generen els perfils dels participants; i la preparació de les reunions bilaterals amb empresaris locals amb l’objectiu de definir les agendes més adequades per a cada participant. Com en les darreres missions, destaquen el seminari dedicat als processos duaners i el de la marca de qualitat.

 

El seminari tècnic sobre processos duaners, que comptarà amb la participació de representants de les entitats vinculades al sector logístic-portuari i dels responsables de les Duanes d’ambdós països, tractarà sobre aquelles novetats que poden millorar la gestió duanera al Port de Barcelona –la figura de l’Operador Econòmic Autoritzat, l’ampliació de les funcions paraduaneres, telematització dels processos documentals, etc.- i les especificitats del sistema duaner mexicà.

 

La marca de qualitat Efficiency Network serà un dels altres protagonistes destacats de la missió, molt especialment a Veracruz, el port de la qual ha implantat un sistema de qualitat amb el model i assessorament de Barcelona. El Port de Barcelona donarà a conèixer com la marca ha esdevingut una eina de valor afegit per a les empreses que hi operen però és també un valor afegit pels seus clients. Les empreses mexicanes tenen en l’Efficiency Network una garantia de competitivitat a l’hora d’importar i/o exportar des de Barcelona.

 

Amb l’objectiu de donar a conèixer la Missió entre l’empresariat mexicà, els representants del Port de Barcelona van assistir a la fira Expo Carga que va celebrar-se a Mèxic DF el 3, 4 i 5 de juny. Expo Carga aplega a les principals companyes i professionals de la logística, el supply chain i el transport internacional del país i de la regió Nord-Centre Amèrica i del Carib.

 

El 20 de juny finalitza el termini d’inscripció

 

El termini per a inscriure’s a la Missió Comercial del Port de Barcelona a Mèxic, organitzada amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, Acció, l’ICEX, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Foment del Treball Nacional, la Cámara Española de Comercio en México i el Port de Veracruz, finalitza el proper 20 de juny. La missió, que compta amb el patrocini del Col·legi d’Agents de Duanes de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat, BEST, Garrigues, LeoProex, Freixenet, el SIL, Empresas Masiques, QL Solutions, Idom, Iberia i Cesce, és una plataforma privilegiada per a aquelles empreses interessades en introduir-se en les diferents possibilitats que ofereix el mercat mexicà.

 

http://www.portdebarcelona.cat/web/comunitat-portuaria/missio-mexico-2014