Formació en logística i intermodalitat a bord :: News :: Port Barcelona
Tornar a totes les notícies

Formació en logística i intermodalitat a bord

L’oferta de l’Escola per a la propera tardor s’adapta a les necessitats formatives dels alumnes i els professionals que s’hi inscriuen, aprofundint en els aspectes més operatius i de gestió. De la mateixa manera, la xarxa de professorat, provinent de diversos països d’Europa, permet impartir les classes en els idiomes dels diferents participants.

 

L’Escola Europea de Short Sea Shipping va ser fundada l’any 2006 conjuntament pels ports de Barcelona, Roma (Civitavecchia) i Gènova, i per les navilieres Grandi Navi Veloci i Grimaldi Lines, que connecten diàriament Barcelona amb els ports italians. L’objectiu és donar formació en logística i transport intermodal des d’una visió pràctica i real de les operacions. Per aquesta raó, els cursos es realitzen en els mateixos modes de transport -bàsicament el vaixell i també el ferrocarril- sobre els quals s’imparteixen les matèries.

 

Formació a bord

 

El format dels diferents cursos que organitza l’Escola combina la docència a bord, que permet als alumnes conèixer en directe com es duen a terme les operacions als ports i a bord dels vaixells, en el cas marítim, i viatjant amb el tren, en el cas ferroviari, i el desenvolupament de casos pràctics, sempre basats en operatives de transport intermodal reals entre dues destinacions europees. És un format que aconsegueix una ràpida familiarització amb el conjunt del sistema portuari i de transport i de les comunitat logístiques implicades.

 

El desenvolupament per part dels mateixos alumnes de casos pràctics basats en conceptes com la fiabilitat, la competitivitat i l’eficiència, fa que descobreixin de manera pràctica com la intermodalitat és una eina real de millora en la gestió del transport. El foment del treball col.laboratiu  com a mètode per a cohesionar i optimitzar les cadenes logístiques és un dels eixos de l’Escola.

 

L’aposta pel mediambient és un altre dels principis bàsics de l’Escola. Els cursos demostren com el desenvolupament de serveis competitius i cadenes logístiques eficients, utilitzant els ports com a nodes intermodals, comporta sempre una reducció significativa de les emissions de gasos contaminants associats al transport. Els cursos donen informació sobre les polítiques mediambientals de la Unió Europea amb l’objectiu que les mesures per a reduir l’impacte mediambiental de les cadenes logístiques siguin posades en valor per part de totes les empreses implicades, tant les de transport com les que són clients finals.

 


Cursos per a estudiants i professionals

 

L’Escola Europea de Short Sea Shipping ha programat dos tipus de cursos WHITE (White paper Holistic Intermodal Training on Transport in Europe) MOS (Motorways of the Sea) diferents per a la propera tardor: els WHITE MOS Operations, de tres dies de duració i que aniran al Port de Gènova; i el WHITE MOS Management de quatre dies de duració i que anirà al Port de Civitavecchia. 

 

Els cursos WHITE MOS Management i els WHITE MOS Operations estan dirigits a professionals i estudiants. El perfil dels professionals que s’inscriuen en l’Escola són responsables d’organització i de gestió del transport i la logística en empreses de transport, operadors logístics, carregadors i empreses amb xarxa logística pròpia, així com responsables d’autoritats portuàries i d’altres infraestructures. Per la seva banda, els estudiants provenen de cicles superiors o màsters orientats a la logística i el transport i a la gestió d’empreses.

 

Per a aquesta tardor s’han programat un WHITE MOS Management en castellà i quatre cursos WHITE MOS Operations en quatre idiomes diferents: anglès, francès, portuguès i castellà. A més de l’idioma, l’equip docent incorpora especialistes de cada país (Portugal, França, Espanya, etc.) que adapten els continguts a la procedència dels alumnes.

 

 

CURSOS WHITE MOS - Tardor 2014

CURS

IDIOMA

DATES

TRAJECTE

 

WHITE MOS Operations

WHITE MOS Management

WHITE MOS Operations

WHITE MOS Operations

WHITE MOS Operations

 

Anglès

Castellà

Portuguès

Francès

Castellà

 

10-12 d'octubre

18-21 d'octubre

24-26 d'octubre

07-09 de novembre

21-23 de novembre

 

Barcelona-Gènova

Barcelona-Civitavecchia

Barcelona-Gènova

Barcelona-Gènova

Barcelona-Gènova

 

http://www.2e3s.eu/