Xile, el millor país sud-americà per a desenvolupar nous negocis :: News :: Port Barcelona
Tornar a totes les notícies

Xile, el millor país sud-americà per a desenvolupar nous negocis

Xile és actualment l’economia emergent més ben valorada de la regió llatinoamericana i una de les més reconegudes a nivell global per a realitzar inversions i desenvolupar negocis. Destaca per disposar d’uns estàndards polítics, econòmics i socials equiparables als d’un país desenvolupat.

Diferents indicadors internacionals i interns -el seu PIB ha seguit creixent notablement durant els anys de crisi-, l’estabilitat i solidesa del seu sistema financer, l’alt grau d’obertura de la seva economia i la seguretat que ofereix als inversors estrangers l’han situat com el tercer país receptor d’inversió estrangera a Amèrica Llatina, després del Brasil i Mèxic. L’estat Espanyol s’ha mantingut com el tercer inversor a Xile (10%) durant el període 2009–2013 i avui és un dels seus principals proveïdors.

Xile, que té una economia lliure de mercat orientada a l’exportació, és el país amb la major xarxa de Tractats de Lliure Comerç del món. Actualment, 23 acords comercials signats amb 61 països -i altres són en procés de negociació- li donen accés privilegiat a un mercat global que supera els 4.200 milions d’habitants.

Aquests factors, a més de la seva situació geo-estratègica i del creixement de la seva demanda interna, el converteixen en una plataforma ideal per a la internacionalització de les empreses, principalment per a accedir als mercats d’Amèrica i d’Àsia a través del Pacífic, àrea on es registrarà el creixement més gran de la població i del PIB en els pròxims anys.

El Port de Barcelona, facilitador del comerç

El Port de Barcelona, que actua com a facilitador del comerç exterior de les empreses del nostre país, i amb l’objectiu de donar continuïtat a l’aposta realitzada en els darrers anys pel mercat d’Amèrica Llatina, organitza una missió empresarial multisectorial a Xile, que es desenvoluparà del 14 al 19 de novembre a la capital, Santiago, i a Valparaíso, un dels dos grans ports del país.

L’objectiu de la missió és reforçar els vincles empresarials i institucionals entre les comunitats de Xile i de Catalunya i generar oportunitats de negoci, contribuint a la internacionalització de les empreses i promocionant la Comunitat logística de Barcelona. La delegació, integrada per uns 60 empresaris importadors i exportadors i també del sector logístic portuari, estarà encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i pel president del Port de Barcelona.

A ambdues ciutats se celebrarà una Jornada Empresarial, amb una representació institucional d’alt nivell, i la presentació dels serveis del Port de Barcelona que donarà a conèixer al teixit empresarial xilè l’oferta de serveis logístics i la connectivitat marítima i terrestre que el situa com a porta sud d’Europa i hub mediterrani.

L’organització de la missió ofereix a les empreses la possibilitat de preparar-los una agenda de contactes personalitzada, d’acord amb els seus interessos i objectius al mercat xilè, per tal de facilitar-los l’entrada al país així com el desenvolupament de negocis. Aquestes agendes seran programades conjuntament per la Cambra Oficial Espanyola de Comerç a Xile i la Cambra Duanera de Xile.

Catalunya inverteix a Xile

Repetint l’experiència de les missions anteriors, la delegació compartirà agenda amb una missió empresarial organitzada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i ACCIO: la Missió Institucional i Empresarial dels “Quatre Motors per a Europa i Associats”. Totes dues delegacions coincidiran a Santiago, potenciant encara més la internacionalització de les empreses catalanes i la col·laboració entre el sector públic i privat per a promoure el comerç exterior entre Catalunya i Xile.

Catalunya va representar, de mitjana, el 26% de les exportacions de l’estat Espanyol a Xile entre el 2005 i el 2013. L’any 2013 hi havia 792 empreses catalanes exportant a Xile de manera regular i actualment diferents empreses catalanes participen en 24 projectes d’inversió al país sud-americà.

Les especials característiques de Xile el converteixen en un país ple d’oportunitats per a les empreses catalanes atesa la complementarietat de les dues economies. El seu bon ritme de creixement i el nivell de renda per càpita assolit generen una demanda de nous productes i serveis que les empreses catalanes poden atendre amb importants avantatges competitius.

Seminari “Xile 2015: un país on invertir”

Entre les accions prèvies a la missió, i amb l’objectiu de donar a conèixer a les empreses interessades les oportunitats que ofereix el país als importadors i exportadors i als operadors logístics, el Port organitza el dimarts 14 de juliol, al World Trade Center Barcelona, el Seminari “Xile 2015: un país on invertir”, on també es tractaran temes organitzatius i logístics relatius a la missió.

http://www.portdebarcelona.cat/ca/web/comunitat-portuaria/missio-xile-2015