Xile: focus mundial de la inversió estrangera :: News :: Port Barcelona
Tornar a totes les notícies

Xile: focus mundial de la inversió estrangera

El Port de Barcelona organitza una missió empresarial multisectorial a Xile, que es desenvoluparà del 14 al 19 de novembre a la capital, Santiago, i a la ciutat portuària de Valparaíso. La missió, que finalitzarà en breu el termini d’inscripció, té l'objectiu de reforçar els vincles empresarials entre Xile i Catalunya i generar oportunitats de negoci, contribuint a la internacionalització de les empreses.

La missió coincidirà amb la missió empresarial dels 4 Motors d'Europa i Associats (4EM&A) que reuneix a les principals regions industrials: Baden-Württemberg (Alemanya), Lombardia (Itàlia), Rhône-Alps (França) i Catalunya. El president de la Generalitat de Catalunya encapçalarà aquesta delegació, en la qual també participaran els altres tres presidents de les regions europees. La suma de les missions de 4EM&A i del Port redoblen les possibilitats de negoci d'ambdues iniciatives, ja que permet crear noves sinergies entre els sectors públic i privat i ampliar l'àmbit d'actuació a les economies més dinàmiques d'Europa.

La missió s'organitza amb la col·laboració de la Cámara Oficial Española de Comercio en Chile i la Cámara Aduanera de Chile, i compta amb sponsors amb àmplia implantació a Sud-Amèrica, com és el cas del Banco Santander, que ofereix serveis especialment dissenyats per a la internacionalització de les empreses. Així mateix, les empreses participants rebran una subvenció d’ACCIO.

L'economia emergent millor avaluada de Llatinoamèrica

Xile se situa en el grup dels 12 principals països del món que major Inversió Estrangera Directa (IED) van atreure en 2014, segons el World Investment Report 2015 elaborat per la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (Unctad). El país ja és un referent entre les nacions dels cinc continents que més IED capten i és habitual veure’l en el rànquing dels 20 primers. Es troba en les anomenades "llistes curtes" de molts inversors repartits pel planeta, que ho valoren seriosament en el moment de decidir on establir-se, o d'ampliar el que ja tenen. Els inversors afirmen que, més enllà del bon desenvolupament dels negocis, la seva preferència per Xile ve donada per l'existència d'institucions estables, regles clares i per la seva solidesa econòmica.

Xile és l'economia emergent millor avaluada de Llatinoamèrica i una de les més reconegudes a nivell mundial. El creixement econòmic sostingut del país, així com els seus avanços en el desenvolupament social, han estat destacats per diferents organismes internacionals. En 2010 Xile va ser la primera nació sud-americana incorporada com a membre de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

Un país segur i fiable per a fer negocis

Xile és una destinació segura i fiable per a fer negocis. Així ho certifiquen les agències internacionals classificadores de risc, que porten anys situant al país amb els més alts ràtings, emfatitzant els seus baixos nivells de deute públic, la salut del seu sistema financer i la solidesa de les seves institucions.

El Fòrum Econòmic Mundial va reconèixer a Xile dins dels 20 països amb millor Ambient Macroeconòmic en l'Índex de Competitivitat Global 2013-2014. Aquest índex mesura fonamentalment l'estabilitat econòmica del país com a factor de competitivitat entre 144 economies del món. En el rànquing general, Xile va ocupar el lloc 34 i es va mantenir com l'economia més competitiva d'Amèrica Llatina a causa de les seves fortaleses en el flux d'inversions estrangeres, el seu creixement econòmic sostingut en el temps, la seva obertura comercial, la solidesa de les seves finances públiques i el seu mercat laboral. Amb aquest resultat, el país es manté com una destinació atractiva per a les activitats productives i els serveis, la qual cosa corroboren les institucions que avaluen anualment la seva competitivitat a escala global.

Banco Santander, el millor aliat a Xile

La diversificació geogràfica de Banco Santander el converteix en el millor aliat per a aquelles empreses que volen expandir el seu negoci a d’altres països. A Xile, el Banco Santander és capdavanter en finançament i en serveis transaccionals i de comerç exterior.

El banc posa a la disposició dels seus clients eines úniques en el sistema financer com l’International Desk, un model d'atenció personalitzat per a inversors estrangers amb una xarxa d'equips presents en 14 països dedicats a recolzar a companyies que busquen nous mercats, amb una proposta de valor fonamentada en l'atenció a clients estrangers; el portal Santander Trade, una pàgina web que ofereix informació sobre els diferents mercats amb l'objectiu de detectar oportunitats de negoci; i el Santander Advance, que ofereix serveis no financers dirigits a les pimes que inicien les seves activitats a l'estranger, basats en cinc pilars fonamentals: formació, ocupació, internacionalització, connectivitat i finançament.

Serveis específics per a la internacionalització de les empreses

El Banco Santander disposa d'equips d'especialistes en comerç internacional i una potent xarxa de contactes per a satisfer les necessitats d'assessoria, tant legal com tributària, assessorament sobre les pràctiques bancàries locals, tràmits administratius, accés àgil a finançament, a més de ser un pont amb les cambres de comerç, ambaixades i institucions governamentals de suport a la inversió.

El Banco Santander posa tots aquests coneixements i eines al servei dels participants en la missió comercial del Port de Barcelona amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament comercial entre Catalunya i Xile.

http://www.portdebarcelona.cat/ca/web/comunitat-portuaria/missio-xile-2015

http://www.santander.cl/

http://www.catalonia.com/