El Port fomenta la cooperació entre empreses i persones :: News :: Port Barcelona
Tornar a totes les notícies

El Port fomenta la cooperació entre empreses i persones

El Port de Barcelona està realitzant una política activa per a millorar la competitivitat dels seus clients, potenciant el desenvolupament de serveis i operatives eficients que donin resposta a les seves necessitats de transport marítim i serveis logístics internacionals. Per a desenvolupar aquesta tasca, posa a disposició de les empreses portuàries i de clients i usuaris diferents eines, com són les missions empresarials multisectorials, els cursos i els seminaris especialitzats en temes de comerç exterior. Ara ha incorporat la metodologia de l’empresa GettingContacts, un networking amb agenda a mida, que ha demostrat ser un format d’alt rendiment especialment orientat a donar una resposta ràpida a les necessitats de transport i logística de les empreses.

La cooperació entre empreses i persones és la base de treball de GettingContacts, que combina el major nombre de contactes en el menor temps possible, gracies a les agendes personals, per així oferir als participants uns resultats altament satisfactoris: l’organització creua les dades facilitades per cada un dels participants sobre la seva activitat, interessos i necessitats, per tal que tothom iniciï la sessió amb una agenda personalitzada amb el màxim de contactes programats. Els participants celebren petites reunions, d’un màxim de 10 minuts, que serveixen per a fer una primera presa de contacte on es realitza una breu exposició de les necessitats i les ofertes de cadascú.

Després de diferents sessions, GettingContacts ha demostrat que s’adapta amb gran èxit a les necessitats dels clients i operadors del Port, ja que aconsegueix que diferents perfils professionals de sectors molt diversos tinguin un primer contacte en un mateix dia amb diferents operadors logístics que li oferiran solucions diferents a les seves demandes. Aquesta empresa ha calculat que participar a una sessió de GettingContacts del Port de Barcelona equival a 5 jornades de treball. La limitació del temps de les reunions fa que aquestes siguin molt executives i orientades a la generació de negocis, i facilita trobar nous clients i proveïdors així com detectar nous socis per a nous projectes.

1er GettingContacts Logistics Puerto Seco de Azuqueca

L’aposta del Port de Barcelona pel networking entre operadors i logístics i clients s’ha vist reforçada després de cada sessió. El Port va organitzar un GettingContacts al seu estand durant el Saló Internacional de la Logística-SIL 2015 amb gran èxit de participació i que va generar més de 400 reunions de 10 minuts. La convocatòria del SIL 2016, destinada a navilieres, consignataris, transitàries, agents de duana, operadors logístics, empreses de transport i empreses carregadores (import-export), va congregar a un alt nombre de participants que van celebrar més de 1.000 microreunions.

Aquest format també ha estat portat als mercats interiors del Port. El passat mes d’abril diferents empreses de la Comunitat Portuària de Barcelona van participar en la 2a Trobada GettingContacts La Rioja, especialment dedicada al packaging i la logística, que va aplegar a 100 empreses del sector.

El Port també participarà en el 1er GettingContacts Logistics Puerto Seco de Azuqueca, que se celebrarà el proper 27 d’octubre a Alcalá de Henares (Madrid). Organitzada pel Puerto Seco de Azuqueca de Henares, aquesta jornada de networking, patrocinada pel Port de Barcelona, ha estat dissenyada per a posar en contacte a carregadors (empreses industrials i d’import-export) del centre de l’Estat Espanyol amb empreses logístiques i de transport (navilieres, consignataris, transitaris, agents de duanes, operadors logístics i empreses de transports ferroviari i carretera) que facilitin la seva internacionalització.

 

http://www.portdebarcelona.cat/ca/web/port-dels-negocis/promocion1

http://www.gettingcontacts.com/ca/events/view/logistics_2016_madrid